פירוק חברה מרצון (סגירת חברה לא פעילה)
וביטול חוב אגרות לרשם החברות
למשרדנו נסיון עשיר ורב בפירוק חברות ובעבודה מול רשם החברות והגורמים השונים
לסגירת או פירוק חברה פנו עכשיו בטל': 03-6246250 או השאירו פרטים בתיבה מימין ונחזור אליכם בהקדם
שירות פירוק חברה / סגירת חברה לא פעילה כולל:
• הכנת כל המסמכים והתצהירים הנדרשים עבור פירוק חברה / סגירת חברה וביטול חוב האגרות לרשם החברות (תהליך חברת הפירוק כולל: תצהיר כושר פרעון, החלטה על פירוק החברה ומינוי מפרק, בקשה לביטול חוב אגרות ועוד).
• החתמת הלקוח על המסמכים והתצהירים הנדרשים לפירוק חברה / סגירת חברה, לרבות אישור עו"ד לאימות החתימות כנדרש ע"י רשם החברות ועפ"י הדין.
• הגשת המסמכים לרשם החברות וליווי מלא של הליך פירוק חברה / סגירת חברה ברשם החברות עד לסיום ההליך.
לסגירת או פירוק חברות פנו עכשיו בטל': 03-6246250 או השאירו פרטים בתיבה מימין ונחזור אליכם בהקדם
שאלות נפוצות בנושא פירוק חברה לא פעילה
החברה שלי לא פעילה ומעולם לא פעלה, לא פתחה תיקים במע"מ או במס הכנסה. האם ניתן למחוק את החברה מהמרשם?
כיום, בניגוד לעבר, החוק אינו מאפשר עוד לבצע פירוק חברות (ובכלל זאת חברה לא פעילה). לכן, כל חברה המבקשת להתפרק, חייבת לעשות זאת לפי ההליכים הקבועים בחוק. פירוק מרצון הוא אחד משלושת סוגי הפירוק הקבועים בחוק והקל מכולם. במידה והחברה לא פעלה מעולם, אזי יש באפשרותה להגיש בקשה לפטור מתשלום אגרות בתום הליך הפירוק מרצון של החברה.
החברה שלי לא פעילה. החברה הפסיקה לפעול בשנת 2000, ותיקיה ברשויות המס נסגרו בשנת 2005. הגשתי לכם אישור רו"ח המבקר והעתקי הדוחות עד 2005. מדוע מבקשים מהחברה חוב אגרות לשנים 2006-2010?
בהתאם לתקנות, ניתן לתת פטור מאגרות רק עבור חברה בפירוק אשר המציאה אישורים לגבי כל השנים שלגביהן קיימת יתרת חוב. על כן, בהתאם לאישורים שהוגשו, החברה פטורה מתשלום אגרות עד 2005, וחייבת בתשלום עבור השנים 2006-2010. על מנת לקבל פטור מתשלום אגרה לשנים אלו, עליה לפעול בהתאם לאמור בתקנות (אישורים מרשויות המס המציינים את מועד סגירת התיקים במס הכנסה ובמע"מ).
האם ניתן להגיש פלט מחשב משע"מ המציין כי החברה אינה פעילה לצורך קבלת פטור מתשלום אגרות?
לא. אישורי רשויות המיסים חייבים להינתן על גבי טפסים מקוריים המיועדים לכך בחתימת פקיד שומה.
מה צריך להיות כתוב בדו"ח המפרק הסופי?
בדו"ח המפרק צריך להיות מצוין כיצד התנהל הליך פירוק החברה, מה נעשה בנכסים, כיצד סולקו ההתחייבויות, ויש לציין בו מפורשות כי החברה פרעה כל חובותיה וכי לחברה אין חובות, התחייבויות ונכסים כל שהם.
הגשתי תצהיר כושר פירעון לרשם החברות וטרם קבלתי אישור על רישומו. האם עלי לזמן את אסיפת בעלי המניות לצורך קבלת החלטה על פירוק מרצון של החברה? אם כן, תוך כמה זמן?
ניתן ורצוי לזמן את האסיפה מיד לאחר משלוח התצהירים לרשם החברות, אולם אין טעם לקיים את האסיפה לפני קבלת אישור רשם החברות על רישום התצהיר. מנגד, יש לקיים את האסיפה הכללית ולקבל החלטה על פירוק מרצון לא יאוחר מ-90 יום ממועד תצהיר כושר הפירעון. לפיכך, מומלץ לזמן את האסיפה למועד שבין 60-90 יום מחתימת תצהיר כושר הפירעון.
אני מעוניין לפרק את החברה מרצון אך בתצהיר כושר הפירעון אני נדרש להצהיר ש"החברה יכולה לעמוד בכל התחייבויותיה תוך 12 חודשים מיום תחילת הפירוק". במידה ולחברה אין התחייבויות, האם אני פטור מהגשת תצהיר שכזה?
החוק מחייב הגשת תצהיר כושר פירעון כתנאי לפירוק מרצון של חברה. במידה ואין לחברה התחייבויות – אזי ממילא ההצהרה נכונה ותואמת את החוק.
לסגירת/פירוק חברה פנו עכשיו בטל': 03-6246250 או השאירו פרטים בתיבה מימין ונחזור אליכם בהקדם
ראה עוד: עו"ד נדל"ן