בשנים האחרונות מתמלאים בתי המשפט במגוון תביעות נגד קבלני שיפוצים שונים, בעקבות ביצוע עבודה פגומה שהותירה ליקויי בנייה. תביעות נגד קבלני שיפוצים הינן לעיתים הדרך היחידה של בעלי הבית לתבוע את זכויותיהם בחזרה. על פי "חוק חוזה קבלנות", חובתו של קבלן שיפוצים הינה לקיים את חלקו בחוזה לפי המוסכם בין הצדדים. על פי החוק, במידה והקבלן לא קיים את חלקו ואף לא תיקן את הפגם לאחר שזה נתגלה, חובתו של הקבלן לפצות את בעל הדירה.
הפיצויים לפי החוק הינם לפי שווי עלויות תיקון הפגמים והליקויים, והם ישולמו על-ידי הקבלן לבעלים או שיקוזזו מתוך השכר המגיע לקבלן. במידה והקבלן מסרב לפצות את הדיירים, אין מנוס אלא לפעול להגשת תביעה נגד קבלן השיפוצים.
בעידן בו רבים מהעוסקים בתחום הבנייה והשיפוצים אינם לומדים את הענף כהלכה ואינם מכירים את רזי המקצוע, תביעה נגד קבלן שיפוצים איננה מחזה נדיר.
עילות לתביעת קבלן שיפוצים
תביעה נגד קבלן שיפוצים יכולה להתקיים בעקבות עבודה של משפצים חסרי מיומנות ולא מקצועיים, בעקבות עבודה שנעשתה ללא פיקוח או בפיקוח לא מהימן או רשלני, עבודה שלא בהתאם לסטנדרטים שהוגדרו, במקרים בהם קבלן השיפוצים ברח טרם סיום העבודה, כאשר העבודה אינה בהתאמה גמורה לתכנוני האדריכל או לתוכניות שנמסרו לקבלן, כאשר קבלן השיפוצים לא עמד בכל ההתחייבויות שנתן לבעל הדירה בראשית הדרך ובעוד מגוון רחב של עילות שונות.
במקרים מסויימים, ניתן לתבוע קבלן שיפוצים גם בשל אי עמידה בתקנות ובתקני הבנייה הרלוונטיים.